Η μέθοδος Bobath NDT για ενήλικα ημιπληγικό

ΠεριοχήΗμερομηνία
Κόστος
ΘΕΣ/ΝΙΚΗ A ΜΕΡΟΣ2024550€ + 24% / πενθήμερο

Στην τιμή δεν περιλαμβάνεται το Φ.Π.Α.

Το «Σεμινάριο αξιολόγησης και θεραπείας του ενήλικα ημιπληγικού» μέσω της μεθόδου Bobath είναι ένα επίσημα αναγνωρισμένο σεμινάριο από τη Διεθνή Οργάνωση των ειδικών της μεθόδου Bobath (ΙΒΙΤΑ). Αναβαθμισμένο μέσα από τις τελευταίες σύγχρονες αντιλήψεις για την αντιμετώπιση του ημιπληγικού ασθενή αποτελεί ένα χρησιμότατο και πολύτιμο εργαλείο με τους φυσικοθεραπευτές που ασχολούνται σε αυτό το πεδίο. Η θεραπευτική προσέγγιση της μεθόδου Bobath στον ημιπληγικό ασθενή βασίζεται στις αρχές της νευροαναπτυξιακής ακολουθίας, στις αρχές της κινητικής μάθησης, και η όλη διαδικασία ξεφεύγει σημαντικά από την έννοια των γενικευμένων ασκήσεων δίνοντας μια σαφή προτεραιότητα στα προγράμματα λειτουργικής αποκατάστασης των ημιπληγικών ασθενών.

Το σεμινάριο προσφέρεται σε φυσικοθεραπευτές, εργοθεραπευτές και γιατρούς στους οποίους δίνεται αναγνωρισμένο πιστοποιητικό από την ΙΒΙΤΑ στη θεραπεία του ενήλικα ημιπληγικού ασθενή. Το σεμινάριο συνολικής διάρκειας 15 ημερών, (σε 2 μέρη), περιλαμβάνει θεωρητική και πρακτική κατάρτιση στις διευκολύνσεις της μεθόδου Bobath και επιπρόσθετα συστηματική εφαρμογή σε ενήλικους ημιπληγικούς ασθενείς

Συμμετέχοντες

Το σεμινάριο προσφέρεται σε φυσικοθεραπευτές, εργοθεραπευτές και γιατρούς στους οποίους δίνεται αναγνωρισμένο πιστοποιητικό από την ΙΒΙΤΑ στη θεραπεία του ενήλικα ημιπληγικού ασθενή. Το σεμινάριο συνολικής διάρκειας 15 ημερών, (σε 2 μέρη), περιλαμβάνει θεωρητική και πρακτική κατάρτιση στις διευκολύνσεις της μεθόδου Bobath και επιπρόσθετα συστηματική εφαρμογή σε ενήλικους ημιπληγικούς ασθενείς.

Το ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ του βασικού σεμιναρίου για την αξιολόγηση και θεραπεία του ενήλικα ημιπληγικού – ημιπαρετικού. Bobath – concept. 
Ανατομία του νευρικού συστήματος και νευροφυσιολογία. 
Προβλήματα του ενήλικα ημιπληγικού/ημιπαρετικού. 
Κινητική συμπεριφορά. 
Αξιολόγηση – θεραπεία. 
Θεραπεία των κινητικοαισθητικών παρεκκλίσεων. 
Θεραπεία των λειτουργικών δραστηριοτήτων.

Θεραπευτική στρατηγική σε σχέση με τα βοηθήματα κινητικότητας και προσωπικής φροντίδας. 
Οξεία φάση.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ibita.org

 

Υπεύθυνος Διδασκαλίας

Αθανάσιος Αδαμίδης